HELL'S KITCHEN APARTMENT RENOVATION|NEW YORK, NY

PROJECT DESCRIPTION

COMPLETE APARTMENT RENOVATION

900 SF

The owners purchased this unit with the intent to maximize the living space without loosing the second bedroom. The original layout had both bedrooms fronting on 55th Street, with an interior living space that only received daylight from an interior service courtyard window. By playing off the angle of the exterior wall of the interior courtyard, I was able to create a true second bedroom that followed the same angle, thus allowing for better sight lines from the open kitchen into the dining and living areas. The angled wall becomes a central feature, allowing for a more dynamic layout. The ceiling structure and trim is exposed, and plays off of the new walls which intersect with the ceiling.

 

JOB ROLE
Dante Sandoli, Architectural Designer (Freelance)

Credits:

Dante Sandoli, Architectural Designer

Bo Lee Architects, Architect of Record

LAYOUT - BEFORE
LAYOUT - BEFORE

1/9